Chocolate balls, Facebook offer!

by Leksands Gästhem

Dagens bloggpost hänger ihop med vårt julerbjudande på Facebook. Om du vill ta del av det så gå in och “gilla” vår Facebooksida.
Idag erbjuder vi ett riktigt bra pris på en “chokladbollspåse”. Påsen innehåller allt du behöver för at göra nyttiga chokladbollar! Ja nyttiga!!

Ingredienserna består av raw kakaopulver, vilket betyder att alla näringsämnen och antioxidanter fortfarande är intakta, då kakaon aldrig blivit uppvärmd. Här är en länk för mer information.

Istället för socker så använder du Agavesirap. Det är en fantastisk produkt som kan ersätta socker i nästan alla dina recept.
Den kommer från en kaktus och är en helt naturlig produkt. Många studier visar även att den är säker för diabetiker.
Mer information om Agavesirap hittar du här.

Vi har också lagt med raw kokosolja. Denna produkt är hyllad för att vara en av de nyttigaste oljorna som du kan ha med i din diet. Du kan byta ut smöret i ditt favorit chokladbollsrecept mot kokosoljan, eller använda hälften olja/hälften smör. Själv använder jag hälften av varje när jag gör mina chokladbollar, så länge smöret är ekologiskt. Mer info om raw kokosolja här. Man kan också använda denna olja till alla möjliga andra saker; i din nyttiga morgonsmoothie, i matlagning och till och med till hudvård. Jag använder den till allt av det ovanstående! Alla dessa produkter kommer från Renée Voltaire, som bara tillverkar ekologiska produkter av högsta kvalitet.

Påsen innehåller också havregryn och kokosflingor från Saltå Kvarn, också ekologiska och av högsta kvalitet.

Använd ditt favoritrecept, men byt mot ingredienserna ovan. När det gäller Agavesirapen så använd ungefär 1/3 mindre än vad det ska vara socker, tex om receptet säger 300gram socker så använder du 200 gram Agvesirap.

Det här godiset är verkligen något som du inte behöver känna dig skyldig när du äter, tvärtom så kan du se det som en riktig hälsokur!