Oss

Ella

Leksands Gasthem Ella

Ella är född i Leksand med rötter i Dala-Floda, Göteborg och London. Vid två års ålder flyttade hon med sin Mamma och Pappa till England där de bodde strax utanför London. Där växte Ella upp och hamnade inom finansvärden i ‘The City’, värdens finanshuvudstad. Efter några år började Ella fundera på vad det var hon ville verkligen göra med livet, samtidigtt som hon tröttnade på all stress som storstaden bjöd på. Då bestämde hon att någonting måste ändras I livet för att hon skulle må bra, och för att hon skulle kunna uppfylla sina drömmar. Först provade hon ett år i Paris, en stad som visade henne att allt är möjligt, och verkligen gav henne den inspiration hon så väl behövde just då. Sedan kom den stora ‘aha’ upplevelsen, och Ella bestämde sig för att flytta tillbaka till Leksand efter 26 år. Där köpte hon ett litet hus där hon kunde bygga och renovera. Ella blev samtidigt elev på Leksands Folhögskola där hon jobbade i 3 år med silversmide, och sedan gick kursen Kreativt Entreprenörskap. Båda kurserna väckte hennes kreativa sida, och gav henne det själförtroende hon behövde för att starta eget. Under dessa år träffade hon Mattias, som hon gifte sig med efter bara några månader. Det visade sig att Ella och Mattias hade samma drömmar. 2010 tog de tag i sina drömmar och köpte Leksands Gästhem.

Mattias

Leksands Gästhem Mattias

Mattias är född I Stockholm, men är så mycket dalmas som man kan bli. Hans familj på båda sidorna har en lång tradition i Leksand. Mattias med familj återvände till Dalarna när han var 2 år. Han är uppvuxen i Dalarna, men ganska snabbt upptäckte han att han ville ut och resa. Ute i värden skapade han en bild av hur han ville liva sitt liv. Det var på en vända hem ifrån en resa som han träffade Ella, och denna gång blev han kvar i Leksand. Nu jobbar han på familjeföretaget Svenska Manometerfabriken, men är självklart också involverad i Leksands Gästhem.

Luka

Luka Leksands Gästhem

Luka föddes 2008. Han visar också tydligt lika mycket nyfikenhet, kreativitet och äventyrslust som sina föräldrar. Han tycker det är jättespännande att vara på Gästhemmet där han kan hälsa på nya människor hela tiden. Ibland får han komma och äta frukost med gästerna och då blir han jätteglad. Vi väntar med spänning att se vilken väg han väljer i livet.

familj Leksands Gästhem

Leksands Gästhem Bed and Breakfast: Ekologiskt boende