Våran ‘Recipes for Life’ Filosofi

by Leksands Gästhem

Jag tänkte dela med mig av lite info som vi hade med i helgen på vårt öppet hus. Vi hade några informationsblad som alla kunde läsa, här kommer ett av dem:

VÅR ‘RECIPES FOR LIFE’ FILOSOFI

‘Recipes for Life’ är egentligen ett sätt att tänka.

Vi tycker att det är viktigt att tänka på hur man påverkar jorden, miljön, och så klart sig själv. Om du tar hand om din kropp, din familj och ditt hem på det bästa sättet man kan göra, alltså att du tänker på vad du stoppar in i kroppen och hur den blir påverkad av det, och vad du stoppar in i dit hem och hur det då påverkar din miljö. Då oftast behöver du inte tänka extra på miljön i övrigt, för det som är bäst för dig och dit hem, är oftast det som är bäst för hela omvärlden.

‘Recept’ gäller inte bara mat. Det gäller allt som man har något mönster för i livet. Det kan vara ett recept för hur man omvandlar en gammal klänning till en ny väska. Eller bygger nya bebisens säng med gammalt fint virke från Farfar’s lada. Eller målat om Mormors slitna kökssoffa så den passar i ditt färgglada kök. Det kan vara allt! Sådant här har vi alltid gjort hemma, och nu är det vår dröm att kunna dela med oss lite idéer till andra.

Ekoturism för mig, handlar inte bara om att få ner vattenförbrukningen, eller att hitta på en bra miljövänlig värmelösning. Det handlar om de små roliga saker som man kan visa folk att de kan göra där hemma också. Odla lite mer, bli lite mer självförsörjande, kanske ha bin, eller varfor inte några kaniner för eget kött. Det finns så mycket roligt och inspirerande runt omkring oss, ta vara på det!

Mitt mål är att våra gäster inte bara får ett boende som de är nöjd med, men att de blir inspirerade och kanske till och med får en idé som de kan uppfylla hemma. Tänk vad kul det skulle vara att inspirera andra! Jag blir så inspirerad av så många och så mycket. Låt glädjen och kreativiteten spridas!

Leksands Gästhem Bed & Breakfast: ekologiskt boende